Bilgisayar programlarınızın veya oyunların çalıştırılabilmesi için gereken donanım yeterliliklerini öğrenmenizin en iyi yolu sistem gereksinimlerini bilmenizdir. Sistem gereksinimlerini öğrenmenin bir kaç yolu vardır. Bunlardan biri, sadece size lazım olan oyun veya programın adını ve sürümünü arama motorunda aratarak verilere ulaşmak şeklinde olur. Mesela (Windows 11 sistem gereksinimleri) şeklinde bir arama yaparsanız, arama motoru size alakalı bir gereksinim listesi gösterir. Bu en basit yöntemle, üstelik hiç bir websitenin içine dahi girmeden ulaşabileceğiniz bir yoldur. Diğer bir yol olarak sistem gereksinimlerini gösteren programlardan yararlanmaktır. Çünkü bu programlar bilgisayarınızdaki donanım kapasitesini size gösterir. Siz de yüklemek istediğiniz programın gereksinimleri ile bu verileri karşılaştırırsınız. Bu da size çözüm olur.

Ancak her iki yolda da kendi bilgisayarınızın neleri yapıp yapamayacağını iyi bilmeniz gerekiyor. Fakat bazılarımız bilgisayar özelliklerinden anlamayabiliyor. Bu durumda devreye sistem gereksinimlerinin uyumlu olup olmadığını test eden çevrimiçi websitelerden de yararlanabiliyorsunuz. Seçim size kalmış. Ne kadar bilginiz varsa ona göre hareket edebiliyorsunuz. Biz size bu konuda yardımcı olabilmek için programların ve oyunların sistem gereksinimlerini ekliyor ve ulaşmanızı kolaylaştırıyoruz. Web sitemizden yararlanarak da işinizi çözebilirsiniz. İşte bunlardan bazıları :

Yayınlandı
Yorumlar 0

Intel Core i5 11400T
Intel Core i5 11400T

Intel Core i5 11400T Sistem Gereksinimleri

Intel Core i5 11400T sistem gereksinimlerini karşılayabilmeniz için gereken donanımlar Lga 1200 serisi anakartlar ve üzerine takılabilen DD4 bellek mimarisine sahip olunması gerekiyor. Çünkü toplam 6 çekirdekli işlemcileri olduğundan dolayı en az Lga-1200 tabanlı anakartı olan bilgisayara takılıyor. Üstelik 3.70 ghz hız desteği ile geldiği için daha düşük bilgisayarlarlara takılırsa performans alamayacağınızı bilmeniz gerekiyor. Dolayısıyla DDR4 ram desteği olan bilgisayarlara takmanızı öneriyorum.

Biraz sistem gereksinimlerinden bahsedecek olursam İntel core i5 için minimum Windows 10 işletim sistemini kurmanız gerekiyor diyebilirim. Yani son sistem bir bilgisayarlarda görebileceğiniz hızlı bir işlemci olduğu için, daha düşük bir donanım biraz ayıp kaçacaktır. Çünkü bilgisayarın performans arttıran bu işlemciye yakışan bilgisayarlar orta sınıfın üstünde ve para olarak biraz pahalı olanlardandır. Elinizi cebinize atarak daha iyi bir bilgisayar almaya karar verdiğinizde bu mükemmel işlemciye göz atmanızı tavsiye ederim.

Peki Intel Core i5 11400T Sistem Gereksinimleri nelerdir ?

  • Anakart : Yeni nesil lga 1200 soketini destekleyen iyi kalitede ve uyumlu bir anakart satın almanız gerekiyor. Çünkü Z490 veya B560 yonga setli anakartlar iyi performans gösteriyor.
  • Ram : İşlemcimiz DDR4 Ram’leri destekliyor. Yani en az 16 gb ram almanız iyi olur. Ancak 32 gb üzerini alırsanız bence daha iyi olur. Bir de Ram hızı olarak 3200 mhz ve ondan daha üstü hızda olursa bellek ile işlemci uyumlu çalışır bilginize!
  • Soğutma : İşlemciyi yeterince soğutabilmemiz gerekiyor. Çünkü 6 çekirdeği de yüksek işlem yapıyor. Bunun için kaliteli bir hava soğutucusu üzerinde mevcut olsa da siz su ile soğutma yapan soğutucuları tercih edebilirsiniz.
  • İşletim sistemi : windows 10 veya windows 11 den aşağıda bir işletim sistemi kullanmanızı önermiyorum. kesinlikle en az bunlardan biri olmalı.

Bu özellikleri kendiniz bilgisayarda göremiyorsanız işinize yarayacak bir programı kullanabilirsiniz. Bilgisayarınızdaki donanım özelliklerini bulmanızı sağlayan sistem gereksinimleri bulma programı kurarsanız kolayca bunu öğrenirsiniz.

Intel Core i5 11400T

Şunlar da ilginizi çekebilir :

  1. Open Fishing XL
  2. Autocad 2018
  3. Intel Core i5 11400T
  4. Kali Linux
  5. Sistem Gereksinimleri Bulma Programı
  6. Windows 7
  7. Windows 8
  8. Windows 10
  9. Windows 11

Yazar

Yayınlandı
Yorumlar 1

kali linux
kali linux

Kali Linux Sistem Gereksinimleri

Kali Linux Sistem Gereksinimleri karşılamanması için minimum i3 serisi işlemci , 2 Gb ram, 3.7GB disk alanı , i386 veya Amd64 2 gb lik ekran kartı gerekiyor. Ancak daha iyi donanımları tespit etmeniz ve bilgisayarınıza doğru parçayı takmanız için önerilen sistem gereksinimlerini dikkate almanızı öneriyorum. Alttaki iki başlıkta kurulum yapabilmeniz için minimum sistem gereksinimlerini görecek, veya maksimum performansı alabilmeniz için önerdiğim sistem gereksinimlerine bakacaksınız. Kali Linux işletim sistemini kurmadan önce bu değerleri listesinden incelemenizi öneriyorum.

Kali Linux Minimum Sistem Gereksinimleri :

  • İşlemci : i3 serisi veya amd e1 64 bit işlemciler ve daha iyisi
  • Ram : 2 gb
  • Kurulum kaç gb : (64bit 3.7 gb) (32 bit 3.2 gb)
  • Ekran kartı : i386 veya amd64 mimarileri 2 gb ekran kartı
  • Cd-dvd sürücüsü veya bir usb bellek
  • Depolama alanı : 50 gb hdd
  • Ekran çözünürlüğü: 1024 × 768 px

Kali Linux için tavsiye edilen Sistem Gereksinimleri :

  • İşlemci : i5, i7 serisi veya amd e450 64 bit işlemciler ve daha iyisi
  • Ram : 8 gb ve daha yükseği
  • Kurulum kaç gb : (64bit 3.7 gb) (32 bit 3.2 gb)
  • Ekran kartı : i386 ve amd64 mimarileri 4 gb ekran kartı
  • Cd-dvd sürücüsü veya bir usb bellek
  • Depolama alanı : 50 gb ssd
  • Ekran çözünürlüğü: 1920 × 1080 px hd

Kali Linux işletim sistemlerinin minimum sistem gereksinimleri zaten ortalama bir bilgisayar donanımını karşılayacak kadardır. Günümüzde herhangi bir intel i3 işlemciye sahip bilgisayara bu yazılımı kolaylıkla kurabilirsiniz. Ancak daha düşük bir bilgisayarı olan arkadaşların muhakkak incelemesi için de minimum donanım özelliklerini yazdım. Çünkü bilgisayarınızda 2 gb ram bulunmalı, ve ayrıca i386 ve amd64 mimarileri destekleyebilen en az 2 gb ekran kartı olmalıdır. Hatta en az 50 gb depolama alanı da varsa bu sistemi bilgisayarınıza kurabiliyorsunuz. Aksi taktirde hiç bu topa girmeyin derim.

kali linux

Kali Linux’ün özellikleri nelerdir ?

Bilgisayarların daha iyi bir performanslı çalışması için için tabi ki donanım almanızda bir sınır yoktur. Ancak test edilen değerlere baktığımızda İntel i5 işlemciler ve daha üstündeki i7, i9 gibi işlemciler takıldığında bilgisayarınızın performansı elbetteki artacaktır. Eğer ekrandaki verilerin, resimlerin, pencerelerin daha hızlı çalışmasını istiyorsanız bilgisayarınıza bir ssd kart takmanızı da öneriyorum. Kurulumu da zaten bu diske yapmanız lazım. Ayrıca mesela 4 gb ekran kartı olsa , oyun oynamaktan daha çok işletim sisteminin hızına olan etkisini net olarak görürsünüz. O yüzden 4 GB tan daha düşük bir bilgisayara bu sistemi kurmanızı önermem. Kali’nin en güzel yanlarından biri de bir internet bağlantısına ihtiyaç olmadan kurulum yapılabilmesidir. Bu neden önemli ? Çünkü Windows işletim sistemleri bir internet bağlantısı olmadan kurulamazlar. Bu noktada Kali Linux çok daha avantajlı oluyor. Hatta bir aktivasyona bile ihtiyaç duymayacaktır.

Kali linux kaç gb yer kaplar ?

Kurulum DVD’sinin boyutu, seçtiğiniz versiyona ve içerdiği kurulum paketine göre 2 ila 4 GB arasında değişiyor. Kurulum sonrası kapladığı alan ise, seçtiğiniz (minimal veya tam) türe göre ve yükleyeceğiniz ek paketlere göre 10 GB’dan başlayarak 20 GB a kadar değişiyor. Bu nedenle, kurmadan önce en az 20 GB boş disk alanınızın olmasını öneriyorum. Ancak güncellemeler ve ek yazılımlar yüklendikçe bu alanın daha da artması gerekecektir. Haliyle daha fazla alana sahipseniz sorun yaşamadan Kali’yi kullanırsınız diyeyim.

Eğer Kali Linux için gereken sistem bilgilerini bilmiyorsanız, bilgisayarınızdaki donanım özelliklerini bulmanız ve kurulum için gereken verileri görmelisiniz. Bunun için sistem gereksinimleri bulma programı kurmayı ve ondan bu bilgileri almayı denemenizi öneririm. Çünkü bu programla aradığınız bilgileri sadece tek tuş ile görürsünüz. İşin kısası bunu mutlaka yükleyin ve bu sayede doğru sistem gereksinimlerini aldığınızdan emin olun derim.

Kali Linux 2024.4 Güncel Sistem Gereksinimleri

Kali Linux 2024.4 son güncel işletim sisteminin en güncel sistem gereksinimleri çıkmıştır. Daha önceki sürümlere benzer olarak ortalama i3 intel işlemci, 8 Gb Ram, onboard ekran kartı, minimum 150 Gb disk kapasitesi (SSD) , Full Hd ekran kartı gibi sistem gereksinimleri karşılanması gerekiyor. O nedenle yeni bilgisayarlarda kurulumun sorunsuz olacağını ama eski sistemlere kurulum yapamayabileceğinizi bilmeniz gerekiyor. Şimdi listeye birlikte bakalım.

  • İşlemci : En az Intel Core i3 2.8 işlemci ve üzeri. Yada Amd ryzen 3 serisi ve üzeri.
  • Ram : 8 Gb mimimum olabilir ama Kali linux 2024 sürümünde 16 Gb desteği olduğu için daha büyük ram de takabilirsiniz.
  • HDD veya SSD : 150 Gb boş disk alanı gerekiyor.
  • EKran kartı : anakart üzerinde bulabileceğiniz 2 Gb lık ekran kartı bile yeterli olacaktır.
  • Sistem : 64 bit.

Şunlar da ilginizi çekebilir :

  1. Autocad 2018
  2. Intel Core i5 11400T
  3. Kali Linux
  4. Sistem Gereksinimleri Bulma Programı
  5. Windows 7
  6. Windows 8
  7. Windows 10
  8. Windows 11

Yazar

Yayınlandı
Yorumlar 0

cpu z
cpu z

Sistem gereksinimleri bulma programı

Sistem gereksinimleri bulma programı donanımımıza yükleyeceğimiz programları bilgisayarımızın destekleyip desteklemediğini gösteriyor. Bu nedenle programların yüklenmesi konusunda işimizi kolaylaştırdığı ğiçin kullanıyoruz. Dolayısıyla kendi bilgisayarınızdaki donanımların özelliklerini görmek istiyorsanız, sistem gereksinimlerini gösteren Cpu-Z adlı program işinizi görecektir. Çünkü progrmaı açtığınızda sisteminizde ne var ne yok hepsini detaylamasına gösteriyor. Şu halde artık düşünmeyi bırakıp programı indirip denemenizi öneriyorum.

Cpu-Z 1.51 Sistem Gereksinimleri Bulma Programını Ücretsiz İndirin.

Cpu-Z 1.51 sürümü sayesinde 2025 yılına kadar üretilen tüm donanım parçalarının bilgisayar uyumluluğunu görüyoruz. Daha yeni donanımlar çıktıkça programın geliştiricileri de güncellemeler yaparak altyapısını güncelliyor. Böylece ne zaman programı indirirseniz son sistem bilgisayarda bile sistem özelliklerini kolayca gösterecektir.

cpu-z_2.12-en.exe dosyasını indirdiğinizde kurulum yapmanız için ileri tuşlarına basmanız yeterlidir. Çünkü basitçe bir kurulum gerçekleştirirsiniz. 32bit veya 64bit işletim sistemlerine kurulduğundan dolayı bunlar için aklınıza hiç birşey takılmasın.

Programın sistem gereksinimlerine bakalım :

  • İşletim sistemi olarak ; size verdiğim bağlantıdan indireceğiniz dosya Windows 7, 8, 10, 11, 12 sürümlerinin tümüne yüklenebilmektedir.
  • İşlemci olarak minimum 1 ghz hızında olan 32 veya 64 bit işlemcilerin tümünde çalışmaktadır.
  • Buna ilaveten olması gereken bir diğer donanım Ram’dır. Ve inanın bana 512 MB lık bir Ram’da bile yeterli olacaktır.
  • Depolama alanından bahsetmeye gerek bile olmadığını düşünüyorum. Ancak merkaları gidereyim. 5 Mb lık bir dosya boyutu yetiyor.
  • Mesela bir diğer sistem gereksinimine ihtiyaç olmayan donanım da ekran kartıdır. Anakartın üzerindeki minimum ekran özelliği bile yeterli oluyor.

Kısacası bu özellikleri okuduğunuzda şunu bilmelisiniz; Sistem gereksinimine bakmaksınız yükleyin ve kullanın.

cpu z

Şunlar da ilginizi çekebilir :

  1. Intel Core i5 11400T
  2. Kali Linux
  3. Sistem Gereksinimleri Bulma Programı
  4. Windows 7
  5. Windows 8
  6. Windows 10
  7. Windows 11

Yazar

Yayınlandı
Yorumlar 1

windows 7
windows 7

Windows 7 Sistem Gereksinimleri

Windows 7, 32 veya 64 bit donanımlarda Intel Core i5 işlemci, 4 GB RAM, 60 GB disk alanı ve 1 GB ekran kartı gibi özelliklerle uyumlu çalışabilir. Ancak daha eski bir işletim sistemi olan Windows XP’den de hatırlayacağınız üzere, 32 bitlik işletim sistemleri yalnızca yaklaşık 3,5 GB’a kadar RAM desteği sunar. Bu durum Windows XP’de yeterli bir performans sağlasa bile, Windows 7’de farklılık gösterir. Bu nedenle, minimum düzeyde bile olsa 64 bit bir bilgisayar kullanmanız en uygun seçenek olacaktır. Bu temel bilgiyi verdikten sonra, sizinle birkaç ek bilgi paylaşmak istiyorum.

Windows 7, diğer birçok işletim sistemine kıyasla oldukça hızlıdır. Windows 11 piyasaya sürülmüş olmasına rağmen, henüz Windows 7 kadar hızlı bir performans sunabilen bir işletim sistemi alternatifi oluşmamıştır. Bu nedenle, birçok kullanıcı hala onu tercih etmektedir. Eğer siz de düşük donanımlı bir bilgisayarla çalışmaya devam etmek durumundaysanız, Windows 7 kullanmanızı öneririm. O halde, bu işletim sistemi için hangi sistem gereksinimlerinin gerektiğini inceleyelim!

Windows 7 Minimum Sistem Gereksinimleri

İşlemci 1 GHz veya daha hızlı 32-bit (x86) veya 64-bit (x64) işlemci
Ram (Bellek) 32-bit için en az 1 GB RAM, 64-bit için en az 2 GB RAM
Depolama 64-bit
Sabit Disk 32-bit için 16 GB, 64-bit için 20 GB boş alan
Ekran Kartı DirectX 9 özellikli bir grafik işlemci ve 128 MB veya daha fazla belleğe sahip ekran kartı
Çözünürlük En az 800 × 600 piksel
Grafik Arabirimi Windows Aero’nun tüm özelliklerinden yararlanmak için DirectX 9 uyumlu grafik işlemci
Optik Sürücü DVD-R/W sürücüsü (DVD okuma yeteneği olan DVD-RAM sürücü de kabul edilebilir)
İnternet Bağlantısı Güncellemeleri gerçekleştirmek ve bazı özellikleri indirmek için gereklidir

Windows 7 Önerilen Sistem Gereksinimleri

İşlemci 64-bit mimarili, çok çekirdekli ve yüksek saat hızına sahip modern bir işlemci. Örneğin, Intel Core i5 veya i7 serisi ya da AMD Ryzen 5 veya Ryzen 7 serisi tercih edilebilir.
Ram (Bellek) En az 8 GB RAM, ancak mümkünse 16 GB veya daha fazlası önerilir. Daha fazla RAM, çoklu görevleri ve bellek yoğun uygulamaları daha hızlı ve sorunsuz çalıştırmak için faydalı olacaktır.
Sabit Disk En az 128 GB SSD (Katı Hal Sürücüsü) önerilir. SSD’ler, geleneksel sabit disk sürücülere göre çok daha hızlı veri erişimi sağlar ve sistem performansını artırır. Daha fazla depolama alanı da tercih edilebilir.
Ekran Kartı DirectX 11 veya üstü destekli ve en az 2 GB veya daha fazla belleğe sahip bir video kartı önerilir. Bu, oyunlar, grafik düzenleme ve diğer grafik yoğun işlemler için daha iyi bir deneyim sağlar.
Çözünürlük 1366 × 768 piksel veya daha yükseği tavsiye edilir.
Grafik Arabirimi Windows Aero özelliklerini tam olarak destekleyen ve DirectX 11 uyumlu bir grafik işlemci kullanmanız önerilir. Bu, daha pürüzsüz ve görsel olarak etkileyici bir masaüstü deneyimi sunar.
Optik Sürücü Günümüzde optik sürücü kullanımı azalmış olsa da, ihtiyaçlarınıza bağlı olarak bir DVD-R/W veya DVD-RAM sürücüsüne sahip olabilirsiniz.
İnternet Bağlantısı Windows güncellemeleri, sürücü güncellemeleri ve bazı özellikler için internet bağlantısı önerilir.

Windows 7 Kaç GB Yer Kaplar?

Windows Sürümü DVD Boyutu Yükleme Sonrası Boyut
Home Basic 6.12 gb 61 gb
Home Premium 6.27 gb 62 gb
Professional 7.16 gb 71 gb
Ultimate 7.68 gb 76 gb
Enterprise 7.73 gb 77 gb

Starter sürümü 6.24 GB, Home sürümü 6.89 GB ve Professional sürümü ise 7.89 GB dosya boyutuna sahiptir. Ancak kurulum tamamlandığında Windows 7 toplamda yaklaşık 45.7 GB disk alanını kullanır. Aşağıdaki tabloya bakarak hangi sürümün ne kadar yer kapladığını daha net görebilirsiniz.

Windows 7 Kaç GB RAM Belleğini Destekliyor?

Windows 7 yüklenecek bir bilgisayara kaç GB RAM takılabileceği ve ne kadar bellek miktarını destekleyeceği aşağıda belirtilmiştir. (Bilindiği gibi 32-bit olan tüm işletim sistemleri yalnızca 4 GB’a kadar destekler. Dolayısıyla bu verilerin tamamı 64-bit olan sürümler içindir.)

Windows 7 Starter 8 gb
Windows 7 Home Basic 8 gb
Windows 7 Home Premium 16 gb
Windows 7 Professional 192 gb
Windows 7 Ultimate 192 gb
Windows 7 Enterprise 192 gb
windows 7

Windows 7 Hakkında Sıkça Sorulan Sorular :

  1. 1 GB RAM Windows 7 kaldırır mı
  2. Windows 7’yi kurmak için gerekli disk alanı ne kadar olmalıdır
  3. Windows 7’yi çalıştırmak için minimum hangi işlemciye ihtiyaç vardır
  4. Windows 7 yüklü bir bilgisayarda Windows 10 kaldırır mı
  5. Windows 7 kaç GB Ram destekliyor
  6. Windows 7 not defteri özellikleri

Şunlar da İlginizi Çekebilir :

  1. Kali Linux Sistem Gereksinimleri
  2. Windows 7 Sistem Gereksinimleri
  3. Windows 7 Ultimate Sistem Gereksinimleri
  4. Windows 8 Sistem Gereksinimleri
  5. Windows 10 Sistem Gereksinimleri
  6. Windows 11 Sistem Gereksinimleri

Tavsiye

Bilgisayarınızdaki donanım özelliklerini öğrenmek ve kurulum için gereken bilgileri görmek için bir sistem gereksinimleri bulma programı kullanmayı düşünebilirsiniz. Bu tür programlar sayesinde aradığınız verilere tek bir tıklamayla ulaşabilir ve doğru sistem gereksinimlerine sahip olduğunuzdan emin olabilirsiniz.

Yazar

Yayınlandı
Yorumlar 0

windows 8
windows 8

Windows 8 Sistem Gereksinimleri

Windows 8 sistem gereksinimleri, yalnızca bu işletim sistemini bilgisayarınıza kurabilmeniz için gereken temel donanım özelliklerini belirtir. 32 bit mimarisine sahip bilgisayarlarda bu işletim sistemi kullanılabilse de, 64 bit mimarisine sahip bilgisayarlar daha iyi bir performans sunacaktır. Ayrıca, bilgisayar hızının düşmemesi için işlemcinin en az çift çekirdekli olması önemlidir. Bununla birlikte, tüm Windows işletim sistemlerinin ihtiyaç duyduğu RAM (rastgele erişimli bellek) miktarı da en az 4 GB olmalıdır. 8 GB ve üzeri RAM kapasitesi, bilgisayarın daha hızlı çalışması anlamına gelir. Ancak, daha yüksek bir hız için en kritik donanım bileşeni SSD (katı hal sürücü) disklerdir. Çünkü SSD’ler, geleneksel sabit disklere kıyasla veri taşıma hızında yaklaşık 100 kat daha hızlı işlem yapabilirler. Bu doğrultuda, donanımınızı değerlendirebilmeniz için Windows 8’in minimum ve önerilen sistem gereksinimleri aşağıda listelenmiştir. İnceleyerek bilgisayarınızın uygunluğunu değerlendirebilirsiniz.

Minimum sistem gereksinimleri

  • İşlemci: 1 GHz (32 bit veya 64 bit)
  • RAM: 32 bit için 1 GB – 64 bit için 2 GB
  • Depolama: 64 GB
  • Sabit Disk Alanı: 32 bit için 16 GB – 64 bit için 20 GB
  • Ekran Kartı: DirectX 9 veya üzeri destekli ve WDDM 1.0 sürücüsüne sahip bir grafik kartı
  • Ekran Çözünürlüğü: En az 800 × 600 piksel
  • İnternet Bağlantısı: Güncellemeleri yüklemek ve bazı özellikleri indirip kullanabilmek için internet bağlantısı gereklidir.

Önerilen Sistem Gereksinimleri

  • İşlemci: 2 GHz ve üzeri (çift çekirdekli veya daha fazla çekirdekli işlemci önerilir)
  • RAM: 4 GB ve üzeri (64 bit işletim sistemi için daha yüksek RAM kapasitesi özellikle tavsiye edilir)
  • Sabit Disk Alanı: 128 GB veya daha fazlası tavsiye edilir
  • Ekran Kartı: DirectX 9 veya üzeri destekli, WDDM 1.0 sürücüsüyle uyumlu ve en az 1 GB VRAM’e sahip bir ekran kartı
  • Ekran Çözünürlüğü: 1366 × 768 piksel veya daha yükseği tavsiye edilir
  • Bağlantı: İnternet bağlantısı (güncellemeler ve diğer özelliklere erişim için gereklidir)

Yukarıda belirtilen sistem gereksinimlerine ihtiyaç duyan Windows 8’in mevcut sürümleri şunlardır:

  • Windows 8
  • Windows 8 Pro
  • Windows 8 Enterprise
  • Windows 8.1
  • Windows RT
windows 8

Windows 8 Kaç GB Yer Kaplar?

Bilgisayarının donanım özellikleri daha düşük olan kullanıcıların dikkat etmesi gereken bir diğer nokta da Windows 8 kurulumunun yapılacağı diskin yeterli boş alana sahip olmasıdır. Günümüzde 4 GB’tan daha büyük boyutlara ulaşan işletim sistemlerindeki dosya sayısının artması, bu konuya özen göstermemizi gerektirmektedir. Bu nedenle, Windows 8 yüklenecek bir bilgisayarda en az 24 GB boş alan bulunmalıdır ki, yaklaşık 6.25 GB boyutundaki ISO dosyasının açılıp kurulum işlemi tamamlanabilsin. Dolayısıyla, kurulum yapılabilir ISO dosyalarının sürümlere göre değişen boyutlarını göz önünde bulundurarak indirme ve kurulum işlemlerini gerçekleştirmeliyiz. İşte Windows 8’in farklı sürümlerinin yaklaşık dosya boyutları:

  • Windows 8: 32 bit (4.78 GB), 64 bit (6.24 GB)
  • Windows 8 Pro: 6.78 GB
  • Windows 8 Enterprise: 7.2 GB
  • Windows RT: 4.12 GB
  • Windows 8 Tek Dilli: 4.48 GB
  • Windows 8.1: 6.82 GB

Eğer bilgisayarınızın donanım özelliklerini bilmiyorsanız, sistem gereksinimlerini bulma programları bilgisayarınızdaki sistemi öğrenmenin en kolay yoludur. Bu tür bir programı kullanarak kendi bilgisayarınızın donanım özelliklerini öğrenebilir ve yukarıdaki gereksinimlerle karşılaştırabilirsiniz.

Şunlar da ilginizi çekebilir :

  1. Windows 7 Sistem Gereksinimleri
  2. Windows 8 Sistem Gereksinimleri
  3. Windows 10 Sistem Gereksinimleri
  4. Windows 11 Sistem Gereksinimleri

Yazar