2025 te çıkan yeni oyunlar kaç gb olacak

Yayınlandı

Çoğunuzun merak ettiği konu 2025’te çıkan yeni oyunlar kaç gb olacak şeklindeydi, ama endişelenmeyin 2024’teki 40-100 GB kapasiteli oyunlardan çok ta farklı olmayacak.

Her yıl yeni gelişen teknolojiye ayak uydurmakta zorlanıyoruz. Bunun bir sonucu olarak severek oynadığımız oyunların dosya boyutları gittikçe artmaktadır. 2024 yılında 100 GB lık oyunları oynarken acaba terabaytlık oyunları da görecek miyiz diye sormadan kendimizi alamıyoruz. Zaten kapasite olarak 1 terabaytlık diskler kullandığımız bilgisayarlarımıza artık oyun bile sığmayacak hale doğru gidiyoruz.

Ama merak etmeyin 2025 te biz bunu görmeyeceğiz. Henüz daha GB’lar seviyesindeyiz ve 200 GB’lık oyunları şimdi bile daha görmedik. 2025’te de bunu görmeyeceğimizden hiç şüphem yok. Ama belki 2026 ‘larda veya bir aksaklık olmuş olsa 2027’lerde bunu da mutlaka göreceğimiz kesin.

Peki bunun sonu olmayacak mı ? Yani yükselmeye devam eder mi diyorsanız bundan da hiç şüpheniz olmasın ki kesinlikle devam eder. Çünkü oyunlardan beklentimiz çok. Daha gerçekçi oyunlar istediğimizi siz de biliyorsunuz. İşte o gerçekçiliğin olabilmesi için daha fazla ayrıntılı çizimlerin ve daha fazla saniye başı kareleme sisteminin olması da gerekecektir. Ayrıca ekranda anlık görülen öğelerin sayısının da artması gerekecektir. Mesela oyunlarda sinek, kuş gibi detaylara yer verilmiyor. Oysa gerçek hayatta havada ne kadar da sinek ve kuş var değil mi. Madem gerçekçilik istiyoruz bunlar da olması gerekir. Üstelik bunların da hareketli grafiklerden oluşması lazım. İşte bu ve benzeri tüm durumlardan dolayı oyunların GB olan dosya boyutları TB lar seviyesine doğru ilerlemek zorundadır.

O yüzden size şunu söyleyerek konuya netleştirmem gerekirse 2025 ‘te beklenen oyun boyutları 60-150 GB arasında olacaktır, ve henüz 200 GB lar seviyesine erişmediğimiz de bir gerçektir. Bu yüzden şimdilik bilgisayararınızı değiştirmenize gerek kalmayacaktır. Ancak güzel oyunlar oynamak istiyorsak daha iyi bilgisayarları almaya şimdiden hazırlanmanızı öneriyorum. Umarım her şey iyi olur da, Final Fantasy , Mortal Kombat , Forza Horizon gibi oyunları gerçek görüntülerle oynarız.